Nieuws

27-12-2022:

Goed gedekt de piste af

Als je op wintersport gaat hoop je natuurlijk dat de pistes bedekt zijn met een goed pak sneeuw. Wintersport blijft echter niet zonder risico’s. Bereid je goed voor en zorg dat je zelf ook gedekt bent voor onverhoopte schade. Een goede voorbereiding is geen half werk Al voordat je vertrekt moet er aan veel zaken gedacht worden. Voor de hand liggende dingen als de uitrusting vergeet je niet snel, maar sommige dingen schieten er wel eens bij in:

  • Vignet voor Oostenrijk of Zwitserland
  • Reisverzekering met dekking voor bagage, geneeskundige kosten én wintersport
  • Aansprakelijkheidsverzekering (Verplicht in Italië)
  • Winterbanden, sneeuwkettingen en survivalkit
Lees hieronder meer per onderwerp. 

Vignet 

Om gebruik te maken van de wegen in Oostenrijk en Zwitserland heb je een vignet nodig. Hiermee betaal je mee aan de wegenbelasting in dat land. Heb je geen vignet? Dan riskeer je hoge boetes. Een vignet kan je aan de grens kopen, maar je kan deze ook alvast in Nederland kopen, bijvoorbeeld bij Vignet Online. Ga je wintersporten in Duitsland of Frankrijk? Let er dan op dat je in sommige delen een milieusticker moet hebben. Deze kun je ook alvast aanschaffen via Vignet Online. 

Reisverzekering 

Het hebben van een goede reisverzekering is een fijn gevoel wanneer je op wintersport gaat. Mocht je iets overkomen, dan blijf je niet zitten met hoge kosten. Zo vallen kosten voor onverwacht vervroegd terugkeren vanwege bijvoorbeeld familieomstandigheden, of schade die je per ongeluk toebrengt aan je vakantieverblijf al onder de basisdekking. Lees ook: op vakantie naar het buitenland, wat is verzekerd? 

Dekking: wintersport 

Omdat wintersport een hoger risico heeft, heb je hiervoor de extra dekking wintersport nodig op je reisverzekering. Zonder deze dekking wordt schade door skiën of snowboarden niet gedekt op je reisverzekering. 

Dekking: geneeskundige kosten 

Als je medische hulp nodig hebt op de piste, dan kunnen de kosten erg oplopen. Redding van de piste met een helikopter is bijvoorbeeld erg duur. Voor de behandeling van je verwondingen bestaat een grote kans dat je naar een privékliniek gebracht wordt. In landen als Oostenrijk en Zwitserland zijn veel privéklinieken en de kosten zijn vaak aanzienlijk hoger dan in een regulier ziekenhuis. Controleer ook of je zorgverzekering dekking biedt in het buitenland. De dekking geneeskundige kosten is namelijk een aanvulling op je zorgverzekering en vult extra kosten alleen aan wanneer je ook dekking op je zorgverzekering hebt. Lees ook: wat doe je als je ziek wordt op vakantie? 

Dekking: bagage 

Met bagagedekking zijn niet alleen je koffers met kleding verzekerd, maar ook je skiuitrusting als je de dekking voor wintersport hebt. Heb je een erg dure uitrusting? Dan kan je overwegen ook de dekking ‘Extra Sportuitrusting’ mee te verzekeren. 

Verplichte aansprakelijkheidsverzekering 

Wanneer je op wintersport naar Italië ben je sinds januari 2022 op de piste verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Heb je deze niet dan kan dit je komen te staan op een boete van €100,- tot €150,-. Ook je skipas kan worden ingetrokken. De verzekering kan je gelijktijdig met het ophalen van skipas afsluiten en geldt voor de gehele looptijd van je skipas. Heb je een aansprakelijkheidsverzekering? Dan is het niet nodig deze nogmaals aan te schaffen bij de piste. Je moet als skier wel kunnen aantonen dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt via een Confirmation of Cover. Voor meer informatie hierover, kan je contact opnemen.

Winterse omstandigheden 

In Duitsland en veel andere wintersportlanden zijn winterbanden verplicht en moet je verplicht sneeuwkettingen bij je hebben. Daarnaast is het verstandig om altijd wat extra brandstof, dekens en genoeg voedsel en water bij je te hebben. Mocht er iets gebeuren, dan ben je goed voorbereid. Ga je nog op wintersport, maar weet je niet of je wintersportdekking hebt? Of moet je de dekking nog toevoegen? Neem dan contact op met ons op. De dekking kan vaak een paar dagen van te voren nog toegevoegd worden.

23-12-2022:

22-10-2022:

Een druk gezinsleven 

Meestal lopen de dingen zoals u ze bedacht en gepland had: u leeft uw drukke gezinsleven en u bent blij als u alle ballen in de lucht weet te houden. Zoals velen, denkt ook u liever niet aan wat er kan gebeuren als u of uw partner wegvalt. Geen fijne gedachte, dat weten we, maar helaas wel een realistisch scenario waar wij u af en toe op moeten wijzen. 

De financiële zorg eenvoudig wegnemen 

Financiële zorgen zijn, op z’n zachts gezegd, zeer onwenselijk in een tijd waarin er al veel verdriet is om het wegvallen van een van de ouders. Daarom wijzen we u op de eenvoudige mogelijkhei

d van een passende verzekeringsoplossing om in ieder geval de financiële zorg nu al weg te nemen. 

 Een geruststellend idee. Laat ons u meer vertellen over de verschillende mogelijkheden.

18-07-2022:

18-07-2022:

Op vakantie? Dan heb ik nog de volgende tips voor je:
Tip 1. Zet het noodhulpnummer van je reisverzekering onder contacten op je mobiele nummer en email het noodnummer ook naar je (online) email.
Tip 2. Neem bij een buitenlandse reisbestemming een creditcard mee.
Tip 3. Met de auto naar het buitenland? Neem een geprint exemplaar van je Verzekeringsbewijs mee.
Een hele fijne vakantie toegewenst!

04-07-2022:

Hoeveel weet jij over de kosten van een uitvaart?
Want wist je dat zeker 1 op de 3 mensen geen inschatting kan maken van de gemiddelde kosten van een uitvaart (bron: Nibud)
Vandaag gooien we het over een andere boeg met een nieuwe online quiz, de Rekenmaaruit!vaartquiz met quizmaster Steven Kazàn. Met deze quiz willen we jou bewuster maken van de kosten die gepaard gaan met een uitvaart. Daarom hebben we deze luchtige en vermakelijke quiz gemaakt waarin jij de juiste prijs bij het juiste uitvaart item moeten zetten.
Speel de quiz en WIN je eigen uitvaart https://rekenmaaruitvaartquiz.nl/

25-04-2022:

17-03-2022:

01-02-2022:


01-02-2022: Ga je dit jaar nog skiën in Italië? Of ergens anders?Let dan op
Verplichte aansprakelijkheidsverzekering bij wintersport in Italië
Vanaf 1 januari 2022 is het in Italië verplicht om bij het skiën een aansprakelijkheidsverzekering bij de skipas afgesloten te hebben.
Bijvoorbeeld De Nh1816 Verzekeringen aansprakelijkheidsvoorwaarden dekken de aansprakelijkheid van een verzekerde als particulier voor schade aan personen en zaken in de gehele wereld.
Als er tijdens een sport of spel (artikel 3.2) schade ontstaat en verzekerde is volgens de wet niet aansprakelijk, dan vergoeden wij tot maximaal € 15.000,00 in de in de voorwaarden aangegeven situaties.
Is een verzekerde aan het skiën of snowboarden en veroorzaakt hij tijdens het skiën of snowboarden (wintersporten) schade aan derden waarvoor verzekerde aansprakelijk is, dan is er dekking op de AVP, tenzij er sprake is van een in artikel 4 genoemde uitsluiting (bijvoorbeeld onder invloed van alcohol).
Dus tip voor op je lijstje kijk op je aansprakelijkheidsverzekering na op je verzekerd bent voor schade aan derden op je wintersport vakantie.
Mocht je meer informatie willen hebben, neem dan contact op:
06-16487371
info@hypothekenenadministratievanderstar.nl

21-09-2021: Aftrek studiekosten vervalt vanaf 2022 en wordt STAP-budget

Per 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. In plaats daarvan komt de subsidieregeling STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. 

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie.Aftrekbare opleidingskosten die u in 2021 betaalt, mag u nog aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting 2021. Opleidingskosten die u in 2022 of later betaalt, zijn niet meer aftrekbaar. Vanaf 1 maart 2022 kunt u STAP-budget aanvragen bij het UWV.nl

21-09-2021: Pensioen: kun jij wel in je huis blijven wonen?

                    klik hier om verder te lezen.

24-07-2021:


 18-11-2020: Hypotheek 2021: de belangrijkste veranderingen op een rij:                           klik hier om verder te lezen.

E-mail verzonden